Oświadczenie

W związku z doniesieniami medialnymi, dotyczącymi kroków podjętych przez Centralne Biuro Antykorupcyjne, związanych z działalnością byłego generalnego menedżera Słupskiego Towarzystwa Koszykówki SSA, informujemy, że prawdą jest, iż agenci CBA w środę 23 sierpnia 2017 r. zabezpieczyli w siedzibie klubu dokumenty dotyczące naszej działalności. Wizyta agentów przebiegała w grzecznej i otwartej na współpracę atmosferze.
Pragniemy podkreślić, że to nam najbardziej zależy na szybkim wyjaśnieniu tej sprawy, aby pozbyć się zewnętrznej psychozy, która komplikuje działanie klubu. W takich warunkach bardzo trudno buduje się drużynę na nowy sezon, nawiązuje współpracę, a w szczególności pozyskuje się sponsorów. Zależy nam na rzetelnym wyjaśnieniu, czy były generalny menedżer działał na szkodę klubu sam, czy w porozumieniu z innymi osobami. Pragniemy przypomnieć, że w całej sprawie klub ma status pokrzywdzonego. Liczymy na to, że już niedługo będziemy mogli skupić się wyłącznie na sprawach czysto sportowych.

Andrzej Twardowski, Prezes Zarządu Słupskiego Towarzystwa Koszykówki SSA

Newsletter

Zapoznałem się z regulaminem i wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych."